Kurki w słonej zalewie

Kurki w słonej zalewie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurki

    2 kg
  • woda

    1,5 l
  • sól

    1,5 łyżki
  • liść laurowy

    6 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurki oczyszczamy. Gotujemy przez 15 minut.Odcedź i wystudź. Przełóż do słoika.
Do garnka wlej wodę wsypujemy sól i wkładamy liście laurowe. Zalewę gotujemy.
Kurki zalej zalewą. Pasteryzuj pierwszego dnia godzinę, a drugiego 40 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat