kurki duszone w smietanie z pietruszka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurki

    dowolna
  • śmietana

    1 mały kubeczek
  • sól, pieprz

    do smaku
  • natka pietruszki

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby czyscimy i lekko obgotowujemy.Na patelni rozgrzewamy łyżke masła i wrzucamy na to grzyby -chwile smazymy ,Podlewamy smietaną i dalej smazymy az częśc płynu odparuje.Posypujemy posiekana natka pietruszki,solimy do smaku

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Smakosz6 27.07.2011 15:34
mmmmmmmmmmmm
SmakolykiJoanny 02.02.2011 09:35
pyszne ja też takie robię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat