Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczę pod pierzynką serową od Hamrocyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 6 szt.
pieczarki 300 gram
papryka 1/2 szt.
cebula 1 szt.
pomidor 1 szt.
masło do smażenia
przyprawy
ser gouda 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczę pod pierzynką serową od Hamrocyka

Kroki postępowania

1
Warzywa kroimy na drobno pieczarki , paprykę i cebulę , podsmażamy do miękkości .
Krok 1 - Kurczę pod pierzynką serową od Hamrocyka foto
2
Z piersi wycinamy błonki i kostki oprószamy przyprawami i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz( najlepiej oliwa i masło w proporcji 1:1)
Pieczemy z obu stron , gdy jest podpieczone dolewamy trochę wody i dusimy z 10 minut pod przykryciem.
Krok 2 - Kurczę pod pierzynką serową od Hamrocyka foto
3
Na upieczone mięsko nakładamy po łyżce wcześniej podpieczonych warzyw plaster pomidorka i plaster sera żółtego i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 15 minut.
Krok 3 - Kurczę pod pierzynką serową od Hamrocyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 15.10.2012 10:58
mniam
eliza135 01.10.2012 08:59
smaczne
tessinka 08.09.2012 21:04
Smacznie wygląda :)
ewelina/bunia 08.09.2012 19:39
super
ewelina/bunia 08.09.2012 19:39
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak