Kurczę po litewsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczęta

    2
  • masło

    6 dkg
  • śmietana

    150 ml
  • śliwki suszone

    20 dkg
  • sól

  • pieprz

  • cukier

  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczęta przekroić wzdłuż na połówki,natrzeć przyprawami i zostawić na godzinę. Namoczone śliwki pokroić . Kurczęta polać masłem i piec ok 50 min. skrapiająć wodą. W połowie duszenia dodać śliwki ,pod koniec śmietanę i doprawić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnik 01.09.2011 19:07
mniam
IKrakowianka 01.09.2011 08:33
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat