Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczakowe roladki z pieczarkami, cebulką i serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
pieczarki 30 dkg
cebula 1 szt
ser żółty 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczakowe roladki z pieczarkami, cebulką i serem

Każdą pierś kroimy wzdłuż, tak by powstały 4 duże, szerokie i cienkie plastry (w sumie z dwóch piersi 8 plastrów). Nacieramy je przeprawami (ja dodaje bazylii i przyprawy do gyrosa). Pieczarki i cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy i delikatnie solimy. Przesypujemy je do miski. Po ich wystygnięciu trzemy na tarce ser, dodajemy do miski i mieszamy. Tak powstały farsz nakładamy na nasze plastry i zawijamy. Wykładamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy ok 10 min. I gotowe. Dobrze smakują z gniecionymi ziemniaczkami z cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata3 20.10.2013 11:43
Rewelacyjne :) takie lubie najbardziej ! :)
IwonaDD 20.10.2013 11:16
bardzo smaczne wydanie roladek
joanna30 20.10.2013 10:50
Pyszny obiadek :)
idealme 20.10.2013 10:07
pychota! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak