Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak ze szpinakiem i kaszą kuskus

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 300 gram
szpinak mrożony 450 gram
kuskus 6 łyżek
Czosnek suszony Prymat
sól i pieprz
ser feta 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak ze szpinakiem i kaszą kuskus

Kurczaka kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy.
Następnie dodajemy szpinak mrożony i całość smażymy aż do rozmrożenia szpinaku i odparowania nadmiaru wody. Doprawiamy czosnkiem. Fetę kroimy w kostkę i wrzucamy. Dusimy aż ser się rozpuści.
Kuskus zalewamy wrzątkiem, ok. 0,5 cm nad poziom kaszy. Solimy i czekamy aż kasza napęcznieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 14.10.2014 13:33
Przepyszne połączenie :)
norweska20 14.10.2014 00:20
lubię takie połączenie
gosia561 13.10.2014 18:31
pyszne i samo zdrowie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak