Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak ze szaragami w jogurtowym sosie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
szparagi zielone 250 g
por 1/2 szt
cukinia 1/2 szt
jogurt naturalny 200 ml
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
mąka pszenna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak ze szaragami w jogurtowym sosie

Kurczaka pokroić w kostkę, obsypać przyprawami i mąką.
Cukinię pokroić w zapałkę, pora w półplasterki. Szparagi złamać, zdrewniała część odłożyć, resztę pokroić w plasterki zostawiając główki w całości.
Cukinię i pora podsmażyć przez 3 minuty, dodać kurczaka, smażyć koleje 5 minut często mieszając. Całość podlać wodą, ok 3/4 szklanki, dorzucić szparagi i gotować pod przykryciem 10 minut. Doprawić solą i pieprzem. Zdjąć z ognia i zalać jogurtem, wymieszać. Podawać z ryżem. Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 07.02.2016 16:28
wspaniałe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak