Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak zaparzany

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
bulion drobiowy 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak zaparzany

Kroki postępowania

1
Piersi z kurczaka umyć, osuszyc i podzielic na czteru kotlety.
Krok 1 - Kurczak zaparzany foto
2
W garnku zagotować wodę. Każdy kawałek mięsa zanurzyć na chwilę we wrzątku. Dzięki temu mieso zetnie sie na wierzchu i będzie po upieczeniu soczyste.
Krok 2 - Kurczak zaparzany foto
3
Następnie każdy kotlet ułożyć na osobnym kawałku folii aluminiowej. Oprószyć solą, pieprzem oraz słodka papryką. Skropić bulionem, szczelnie zawinąć i piec około 30 minut w temperaturze 200stopni.
Krok 3 - Kurczak zaparzany foto
4
Na koniec odwinąć z folii i dopiec. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Krok 4 - Kurczak zaparzany foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak