Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z żurawina i szpinakiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 ugotowana
żurawina suszona 1 garstka
oliwa
szpinak świeży 150 g
jabłko 1 szt
czosnek ząbki 1
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z żurawina i szpinakiem

Żurawinę wsypujemy do szklanki i zalewamy minimalna ilością wrzątku (tyle tylko by zakryć owoce). Jabłko oczyszczamy z gniazd nasiennych (możemy obrać) i kroimy w kostkę. kurczaka kroimy w kostkę lub rwiemy w mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy oliwie niezbyt mocno, wrzucamy na nią kurczaka i jabłko i obsmażamy ok 5 min. Dodajemy odsączoną żurawinę, wypłukany 3 razy szpinak (odwirowany), czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy. Całość podsmażamy jeszcze ok 5 min aż szpinak osiądzie i odparuje.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 14.11.2014 23:13
dziękuję :)
DorotaZ 13.11.2014 18:11
Wspaniała sałatka:)
kloruś 13.11.2014 10:26
ależ to wygląda apetycznie!
dorota20w 13.11.2014 10:04
dziękuję :)
Ola1984 13.11.2014 08:01
Fajne połączenie smaków.
Iwusia 12.11.2014 23:36
apetyczny i jaki zdrowy
Lucan 12.11.2014 22:05
wygląda zdrowo i apetycznie! aż chce sie porzucić burgery:)
Marta Ryżek-Kalkowska 12.11.2014 21:28
fajna i lekka sałateczka :)
erym 12.11.2014 19:49
chce sprobowac, super!
IlonaAlbertos 12.11.2014 18:51
Apetyczny kurczak.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak