Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z zielonymi dodatkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1 szt
cukinia 1 szt mała
fasolka szparagowa zielona 10 dag
oliwa 2 łyżki
szczypiorek posiekany 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
mąka 4 łyżki
imbir starty 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z zielonymi dodatkami

Fasolkę myjemy, odkrawamy końcówki i gotujemy ją w osolonej wodzie. Fileta opłukujemy i osuszamy, kroimy w kostkę, oprószamy solą, pieprzem i mieloną papryką, obtaczamy w mące.Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy mięso i smażymy na złoty kolor z wszystkich stron. Cukinię myjemy, kroimy w plastry, dodajemy do mięsa z kurczaka. Podlewamy 4-7 łyżkami wody i dodajemy imbir. Gdy cukinia puści sok, dodajemy odsączoną fasolkę. Wszystko razem smażymy często mieszając ok. 8 min. Po wyłożeniu na półmisek lub talerze posypujemy szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta11 14.04.2013 13:53
zapewne smaczne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak