Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z warzywami w agarze

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 500 g
włoszczyzna 1 szt
marchewki 2 szt
cebula 1 szt
brokuł 1 szt
groszek konserwowy 1 szt (mała puszka)
kukurydza konserwowa 1 szt (mała puszka)
papryka czerwona 1/2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 15 g (agar-agar)
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z warzywami w agarze

Włoszczyznę, cebulę i marchewki ugotowałem w dwóch litrach wody, dodałem listek laurowy, ziarna pieprzu, sól. Oddzielnie ugotowałem brokuł. Po mniej więcej 15 minutach do wywaru włożyłem opłukane i sprawione piersi, gotowałem jeszcze ok. 20 minut.
Mięso i warzywa wyjąłem z garnka, wywar przecedziłem, połączyłem z agarem rozpuszczonym w gorącej wodzie. Kurczak pokroiłem w plastry, marchewki na kawałki, paprykę w kostkę, brokuł podzieliłem na różyczki. Groszek i kukurydzę osączyłem z zalewy. Wszystkie składniki ułożyłem warstwami. Zalałem tężejącą galaretą. Wstawiłem do lodówki na 3 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 24.11.2015 17:01
Wygląda bajecznie , cudo!
Madzai 24.11.2015 10:31
Pięknie wygląda
monikaT83 24.11.2015 10:27
Rewelacja!
Wafelek2601 24.11.2015 10:22
Bardzo dobry
bertpvd 24.11.2015 09:30
nie ma to jak kuchnia molekularna :) agar cuda potrafi zdziałać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak