Kurczak z sosem tajskie czerwone curry

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Sos Tajskie Czerwone Curry

    1 słoik
  • groszek konserwowy

    1/2 puszki
  • cebula

    1 szt
  • papryka

    1 szt
  • pierś z kurczaka

    750 g
  • mleko kokosowe

    1/2 puszki
  • olej

    1 łyżka
  • zielenina

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do potrawy użyłam Średnio-Ostry Sos Tajskie Czerwone Curry Blue Dragon. Kurczaka, paprykę i cebulę kroimy na cienkie paski.W woku rozgrzewamy mocno olej. Podsmażamy na nim fileta z kurczaka, następnie dodajemy pokrojoną w cebulkę i paprykę. Podsmażamy jeszcze chwilkę. Dodajemy sos czerwone curry i mleczko kokosowe. Gotujemy wszystko jakieś 3-4 minuty, mieszając. Na koniec wsypujemy groszek i jeszcze chwilkę trzymamy na ogniu. Podajemy z ryżem - polecam prażony -posypane zieleninką.U mnie fajne sprawdziła się rzeżucha :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MagdaXXX 02.04.2012 17:45
super przepis
cooleczka 24.03.2012 15:30
brzmi smacznie :)
magdalea 23.03.2012 22:15
fajne, do wypróbowania

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat