Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z pieczarkami na szybki obiad
Lekko nasolić, natrzeć czosnkiem granulowanym,posypać rozmarynem, tymiankiem, odstawić w chłodne miejsce na około 15 minut.
Na patelni rozgrzać połowę masła klarownego , dodać mięso z kurczaka i smażyć nie mieszając lecz tylko obracając kawałki mięsa przez około 15 minut.
Na osobnej patelni rozgrzać drugą część masła klarownego, dodać obraną , pokrojoną w kostkę cebule ,lekko zeszklić, dodać obrane i pokrojone w plastry pieczarki i podsmażać do miekkości pieczarek (co jakiś czas przemieszać ).
Usmażone mięsu połączyć z pieczarkami , wymieszać.
Doprawić do smaku w razie potrzeby solą.
Całość zalać śmietaną, gotować jeszcze chwilę, by sos zgęstniał.
Gotowe oprószyć posiekanym koperkiem.