Kurczak z parowaru

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 szt.
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • pieprz

    1 szczypta
  • oliwa

    1 łyżka
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem, pokroić. Posypać papryką i pieprzem, polać 2-3 łyżkami sosu sojowego i 1 łyżką oliwy z oliwek, dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na 30 min.
Po tym czasie przełożyć kurczaka do pojemnika parowaru. Parować ok. 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata106 16.04.2012 19:48
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat