Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z papirusa z kaszą jaglaną i chrupiącymi warzywami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
papier do pieczenia mięsa - papirus z ziołami 2 szt
kasza jaglana 0,5 szklanki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
ogórek zielony 1 szt
rzodkiewka 5 szt
papryka czerwona 1/2 szt
ser feta 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z papirusa z kaszą jaglaną i chrupiącymi warzywami

Kaszę jaglaną przelewamy wrzątkiem na sitku. Do garnka wlewamy 1,5 szklanki wody, solimy, przekładamy kaszę. Gotujemy do momentu, aż kasza wchłonie całą wodę. Filet z piersi kurczaka kroimy w 2 cm plastry. Układamy w papirusie, smażymy na rozgrzanej patelni (bez oleju). Paprykę, obranego ogórka oraz ser feta kroimy w kosteczkę. Rzodkiewkę kroimy w cienkie plastry. Mięso układamy na ugotowanej ciepłej kaszy, po brzegach talerza rozkładamy warzywa i ser, w środku kurczaka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 24.09.2017 16:45
Chętnie bym zjadła takie danie, tylko bez kaszy, bo nie lubię. :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak