Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z nadzieniem z wątróbki

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1,5 kg
wątróbka drobiowa 60 dag
natka pietruszki 4 łyzki
bułka czerstwa 1
jajko 1
Majeranek suszony Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z nadzieniem z wątróbki

Kroki postępowania

1
Kurczaka wyluzować z kości pozostawiając kawałek szyjki i skrzydełka, by nie wychodziło nadzienie. Umyć, osuszyć i obsypać w środku i na zewnątrz Kucharkiem i majerankiem
Krok 1 - Kurczak z nadzieniem z wątróbki foto
2
Wątróbkę oczyścić w błonek,opłukać o osączyć na sitku. Następnie bardzo drobno posiekać. Bułkę czerstwą namoczyć w mleku.
Krok 2 - Kurczak z nadzieniem z wątróbki foto
3
Do wątróbki dodać natkę pietruszki (ja miałam mrożoną), jajko i odciśniętą bułkę.
Krok 3 - Kurczak z nadzieniem z wątróbki foto
4
Dokładnie wymieszać doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Krok 4 - Kurczak z nadzieniem z wątróbki foto
5
Przygotowanym nadzieniem napełnić kurczaka. Zszyć igłą i nitką otwór i ułożyć kurczaka w naczyniu do zapiekania.
Krok 5 - Kurczak z nadzieniem z wątróbki foto
6
Kurczaka wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec ok. 2 godzin.
Krok 6 - Kurczak z nadzieniem z wątróbki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 23.12.2015 23:30
wygląda super,skorzystam z przepisu i zrobię takiego kurczaka
Renataj 06.12.2015 15:09
Pięknie zrumieniony, bardzo apetyczny:)
adelajda 06.12.2015 13:07
smaczny kurczaczek :)
Jadwiga/Jaga85 06.12.2015 00:25
Pyszny obiadek!
sliwka 05.12.2015 23:22
Smakowity;)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak