Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z kombiwaru

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kurczak (cały ) 1,2 kg
czosnek 4 ząbki
oliwa 4 łyżki
pieprz
sól
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z kombiwaru

Kurczaka dokładnie umyć i osuszyć.
Ząbki czosnku obrać i przepuścić przez praskę, następnie dodać do oliwy.
Kurczaka silikonowym pędzelkiem posmarować oliwą , posypać go ulubionymi przyprawami,ja użyłam soli,papryki ostrej mielonej,pieprzu.
Kombiwar nastawić na 180 stopni, ułożyć kurczaka w środku i nastawić czas,ja piekłam go około godziny, co jakiś cza smarując kurczaka pozostałą oliwą,by skóra była ładnie zarumieniona i chrupiąca.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 11.11.2013 18:24
nie widzę różnicy w pieczeniu porównując do zwykłego piekarnika
Dorota37 11.11.2013 16:42
nie jadłam jeszcze kurczaka z kombiwaru, na pewno jest pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak