Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak z groszkiem i szparagami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
szparagi 10 sztuk
groszek 1 szklanka
mleko 2% 1/3 szklanki
mąka pszenna 2 łyżki
szczypiorek
bulion 1/2 szklanki
pieprz
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak z groszkiem i szparagami

mieso z kurczaka myję, obieram szparagi kroję w kawałki 4 cm i gotuję 5 minut. Potem w tej samej wodzie, gotuję mięso 20 minut. Osobno przez 8 minut gotuję groszek . mleko i mąkę starannie mieszam . mięso i szparagi odsączam . Pierś kurczaka kroję w paski. 1/2 szklanki bulionu zagęszczam mieszaniną mleka i mąki, dodaje przyprawy, mieszając zagotowuję. Do sosu dodaję szparagi, groszek i mięso, mieszam. Delikatnie podgrzewam . Dodaję szczypior.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sznycel 23.08.2012 20:58
można użyc różnego rodzaju odmiany szparagów

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak