Kurczak z galaretą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka z kurczaka

    4 sztuki
  • czosnek

    3 ząbki
  • przyprawa do kurczaka

    2 łyżeczki
  • curry

    1 łyżeczka
  • marchewka

    3 sztuki
  • oliwa

    5 łyżek
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • cebula

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • bulion warzywny

    1 szklanka
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka z kurczaka umyć i pokroić na dwie części (podudzie i pałka). Włożyć do miski i posypać: przyprawą do kurczaka,solą,pieprzem i curry.Czosnek pokroić na cieniutkie plasterki i obłożyć kurczaka.Zostawić na godzinkę aby kurczak przeszedł przyprawami. W między czasie obrać marchewkę,pietruszkę,cebulę i pokroić w plastry. Kurczaka wyłożyć na blaszkę,obłożyć warzywami i polać oliwą z oliwek. Wstawić do piekarnika. Piec ok. godzinki.Bulion warzywny zagotować.Żelatynę rozpuścić w dwóch łyżkach wody.Wymieszać z bulionem.Gdy kurczak ostygnie wlać do kurczaka i włożyć do lodówki do zastygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Henryka2 04.05.2013 19:52
Przyjemnego wyjmowania kości z te galarety.Co za pomysł!
iziona 04.05.2012 07:39
Dziwne, ale może być dobre
SmacznaPyza 03.05.2012 20:50
i ten kurczak w galarecie jest razem z kośćmi?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat