Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z farszem migdałowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kurczak (cały ) 1,2 kg
ziemniak 80 dkg
Wątróba (z kurczaka) 10 dkg
rosół drobiowy 1 szkl
mleko 1/2 szklanki
śmietana 30% 2/5 szkl
żółtko jajek 1 sztuka
bułka czerstwa 1 sztuka
cebula 1 szt
migdały 3 dkg
masło 2 łyzka
olej 2 łyzki
ocet winny 1 łyzka
mąka ziemniaczana 1 łyzka
pietruszka zielona 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
kwaśna śmietana 3/5 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z farszem migdałowym

Kroki postępowania

1
Czerstwa bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Posiekać wątróbkę, migdały i połowę natki pietruszki, zagnieść z żółtkiem, bułka.
Krok 1 - Kurczak z farszem migdałowym foto
2
Tuszkę posmarować od wewnątrz i na zewnątrz olejem i doprawić sola i pieprzem. Napełnić farszem, spiąć otwór. Następnie włożyć do rękawa do pieczenia i ułożyć na blasze wraz z połówkami cebuli. Piec w temp. 200 stopni przez około godziny. Polewać rosołem.
Krok 2 - Kurczak z farszem migdałowym foto
3
Gotowego kurczaka ułożyć na półmisku i podawać z sałatą i ziemniakami.
Krok 3 - Kurczak z farszem migdałowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 08.03.2013 14:03
na peweno smmakowałby mi
Inal 09.10.2012 16:17
Zgadzam się,nazwa brzmi przyjemnie i kusząco!:)
Anna169Hosz 09.10.2012 14:41
Kurczak z migdałami- brzmi bardzo interesująco.
Juleczka20 09.10.2012 13:58
z pewnością wspaniały

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak