Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w zielonej paście curry

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 500 g
cebula 1 szt
czosnek 2 szt
pasta curry 2 łyżki
cukier brązowy 1 łyżka
mleko kokosowe 400 ml
limonka 1/2 szt skórka i sok
sos sojowy 1 łyżka
sól i pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w zielonej paście curry

Pierś kurczaka kroimy w większa kostkę. Cebulę kroimy w piórka. Na odrobinie oleju podsmażamy cebulę. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, cukier i pastę curry. Razem wszystko podsmażamy przez chwilę. Dodajemy pokrojone piersi i smażymy na rumiano. Następnie zalewamy mleczkiem kokosowym, dodajemy sok i skórkę z połowy limonki, sos sojowy i smażymy do zredukowania sosu przez kilka minut. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ulubionym ryżem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 16.09.2016 21:57
Smacznie się zapowiada!
Łukasz15 16.09.2016 21:57
Pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak