Kurczak w zielonej paście curry

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    500 g
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    2 szt
  • pasta curry

    2 łyżki
  • cukier brązowy

    1 łyżka
  • mleko kokosowe

    400 ml
  • limonka

    1/2 szt skórka i sok
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • sól i pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś kurczaka kroimy w większa kostkę. Cebulę kroimy w piórka. Na odrobinie oleju podsmażamy cebulę. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, cukier i pastę curry. Razem wszystko podsmażamy przez chwilę. Dodajemy pokrojone piersi i smażymy na rumiano. Następnie zalewamy mleczkiem kokosowym, dodajemy sok i skórkę z połowy limonki, sos sojowy i smażymy do zredukowania sosu przez kilka minut. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ulubionym ryżem. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna169Hosz 16.09.2016 21:57
Smacznie się zapowiada!
Łukasz15 16.09.2016 21:57
Pyszne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat