Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w szpinaku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 3 szt
szpinak mrożony 450 g
Czosnek suszony Prymat 4 ząbki
rozmaryn świeży 4 gałazki
olej do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
sól do smaku
śmietana gęsta 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w szpinaku

Kroki postępowania

1
Z udek ściągnąć skórę, umyć, obsypać solą, pieprzem czarnym i ziołowym. Na patelni rozgrzać olej i kłaść mięso.
Krok 1 - Kurczak w szpinaku foto
2
Dodać rozmaryn i pokrojone dwa ząbki czosnku. Obsmażyć z obu stron.
Krok 2 - Kurczak w szpinaku foto
3
Na drugiej patelni rozgrzać olej i podsmażyć pokrojone dwa ząbki czosnku, dodać mrożony szpinak.
Krok 3 - Kurczak w szpinaku foto
4
Smażyć, aż ze szpinaku odparuje nadmiar wody. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 4 - Kurczak w szpinaku foto
5
Dodać śmietanę i zagotować.
Krok 5 - Kurczak w szpinaku foto
6
Szpinak przełożyć do mięsa i całość dusić około 15 minut.
Krok 6 - Kurczak w szpinaku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 26.10.2016 09:32
Pomysłowe danie.))
gosia56 26.10.2016 09:17
na pewno smaczne jedzonko;)
anka1988 26.10.2016 08:56
to co lubię :)
Bernadeta1 25.10.2016 22:40
moje smaki, pychotka
bertpvd 25.10.2016 20:47
super pomysł na kurczaka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak