Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w sosie z gorgonzoli
2.Gotujemy makaron wg podanego na opakowaniu przepisu (ja użyłam penne, równie dobrze może być inny jego rodzaj).
3. W czasie kiedy makaron się gotuje, na jednej patelni podsmażamy mięso, na drugiej (głębszej) podgrzewamy śmietanę (należy uważać, aby się nie zagotowała). Kiedy śmietana będzie już ciepła wrzucamy do niej ser, i mieszamy aż się rozpuści. W tym czasie, na mniejsze kawałki kroimy kilka suszonych pomidorów.
4. Kiedy ser będzie już całkowicie rozpuszczony, tworząc ze śmietaną jednolity, gładki sos, dodajemy pomidory oraz mięso. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem oraz dużą ilością ziół.
5.Sosem polewamy ugotowany makaron, przyozdabiając kawałkami suszonych pomidorów bądź świeżymi ziołami.