Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w sosie szpinakowo śmietanowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 sztuka
szpinak mrożony 250 gram
śmietana 3 łyżka
bulion 0,5 szklanka
czosnek 2 ząbek
cebula 1 sztuka
pieczarki 10 sztuka
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w sosie szpinakowo śmietanowym

Szpinak rozmrozić, jak się rozmrozi, przełożyć do rondelka i smażyć na niewielkim ogniu aż odparuje woda.

Kurczaka umyć, oczyścić, pokroić w kostkę i oprószyć solą i pieprzem, podsmażyć na maśle na rumiano, dodać pokrojone w kostkę pieczarki i smażyć 3 minuty.

Po tym czasie dodać posiekaną cebulkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i smażyć jeszcze chwilę.

Składniki zalać bulionem, dodać szpinak i poddusić wszystko 5 minut, zgasić ogień i dodać śmietanę, wszystko dobrze wymieszać i doprawić do smaku.

Podawać z makaronem.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna156 13.03.2013 11:15
kocham szpinak !
Ola1984 28.02.2013 16:19
Uwielbiam :) Ja dodaję śmietanę kremówkę i ser gorgonzola - idealne danie :)
Laila2786 28.02.2013 12:44
wyśmienity
ewka1978 28.02.2013 12:25
pyszny kurczaczek
muffina 28.02.2013 10:54
prosto w mój gust;D Kiedy jemy?:)))
w mojej kuchni 28.02.2013 10:25
jak jest szpinak to musi być smaczne jedzonko....
msmors 28.02.2013 08:05
Podobny przepis testowałam w kuchni
Janina 28.02.2013 08:05
bardzo smaczne
miroslawa 28.02.2013 05:10
fantastyczna propozycja, bardzo lubię takie połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak