kurczak w sosie prowansalskim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak udko

    2 szt.
  • przyprawa do potraw Kucharek

    4 łyżeczki
  • przyprawa prowansalska

    1 op.
  • śmietana słodka

    200 ml
  • skrobia kukurydzina

    1 łyżka
  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka podzielić na pół, każdy kawałek natrzeć przyprawą do dań Kucharek i usmażyć na 1 łyżce oleju dokładnie z każdej strony. Przyprawę wymieszać z 200 ml śmietany i uzupełnić 300 ml wodą, podlać kurczaka i dusić do miękkości pod przykryciem. 1 łyzkę skrobi wymieszać z małą ilością wody, dodać do kurczaka, dusić aż sos zgęstnieje.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna/kate1980 10.04.2011 15:19
super wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat