Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w sosie pieczarkowym z fasolą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 4 szt
cebula biała 1 szt
pieczarki 10 małych
fasola czerwona z puszki pól szt
oliwa
sól i pieprz
śmietana gęsta 1 szklanki
woda pół szklanki
natka pietruszki
Czosnek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w sosie pieczarkowym z fasolą

Cebulę obieramy i kroimy w piórka ,szklimy na oleju.Następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki ,smażymy jeszcze chwilę .Do podsmażonej cebuli z pieczarkami dodajemy wodę wymieszana ze śmietaną i przyprawami ,wkładamy podudzia .Patelnię przykrywamy pokrywką i dusimy pół godziny .Po tym czasie zdejmujemy patelnię z ognia dodajemy odcedzoną fasolę i posypujemy natka pietruszki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 14.01.2015 15:43
super kura

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak