Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w sosie musztardowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Filet z piersi kurczaka bez kości 4 szt.
ząbki czosnku 4 szt.
pieczarki 20 dag
cebula 1 szt.
bulion warzywny 1/2 litra
Musztarda delikatesowa Prymat 2 łyżki
śmietana 18 proc 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w sosie musztardowym

Piersi z kurczaka lekko rozbijamy tłuczkiem. Nacieramy czosnkiem (przeciśnięty przez praskę). Obsypujemy z każdej strony solą i pieprzem. Obsmażamy po 5 minut z każdej strony. Wkładamy do garnka. Pokrojone w plastry pieczarki i cebulę pokrojoną w piórka smażymy. Dokładamy do mięsa. Zalewamy bulionem. Dusimy przez pół godziny. Dodajemy musztardę i śmietanę. Dusimy jeszcze przez 10 minut. Zagęszczamy mąką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak