Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w sosie jogurtowo-grzybowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 300 gram
grzyby świeże 3 sztuki
jogurt naturalny 200 gram
sól i pieprz
Rozmaryn suszony Prymat
Imbir mielony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w sosie jogurtowo-grzybowym

Grzyby obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Gotujemy ok. 15 min.
Pierś kurczaka kroimy w paseczki, doprawiamy solą i pieprzem, podsmażamy na łyżce oliwy.
Grzyby po ugotowaniu podsmażamy. Dodajemy pierś kurczaka. Doprawiamy rozmarynem, imbirem i gałką muszkatołową.
Całość zalewamy jogurtem naturalnym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 03.09.2014 18:26
kurczak dla mnie w nowej odsłonie
Megg 03.09.2014 18:02
Pyszny kurczaczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak