Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w sosie gyros

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś kurczaka ze skórą 1 szt.
pieczark 10 szt.
przyprawy
cebula 1 szt.
miód

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w sosie gyros

Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę i moczymy w marynacie zrobionej z pół kostki rosołowej z oliwą, miodem i przyprawą gyros oraz pieprzem solą. Po kilku godzinach wyjmujemy kurczaka. Cebulę siekamy i smażymy na oleju, potem wrzucamy do garnka. Kurczaka podsmażamy i razem z cebulą dusimy w garnku. Pieczarki kroimy drobno i także wrzucamy do garnka. Dodajemy przyprawy do smaku. Gdy wszystko będzie miękkie dodajemy łyżkę śmietany i gotowe. Podajemy z kaszą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak