Kurczak w sosie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ćwiartka z kurczaka

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do smaku
  • Przyprawa do mięs Prymat

    do smaku
  • marchewka

    2 szt
  • natka pietruszki

    do smaku
  • przyprawa w płynie

    kilka kropli
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • ziele angielskie

    3 kulki
  • sól

    do smaku
  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana 18 proc

    50 ml
  • olej

    3-4 łyżki
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    4 kulki
  • kostka rosołowa

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wrzucić do garnka,zalać litrem wody,dodać pokrojoną w talarki marchewkę i wszystkie przyprawy.Gotować do chwili,aż mięso będzie miękkie.Mięso wyciągnąć z rosołu,posypać przyprawą do mięs i pieprzem czarnym,obtoczyć w bułce tartej i podsmażyć na patelni na rozgrzanym oleju.Podsmażone mięso wrzucić z powrotem do garnka i gotować.50 ml śmietany rozrobić z łyżką mąki i dodać do rosołu.Chwilę podgotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Izabela/bella81 17.08.2011 10:29
smaczne
Izabela/bella81 17.08.2011 10:29
smaczne
Smakosz6 05.01.2011 08:14
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat