Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w podgrzybkowym sosie podany z ryżem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 200 gram
pierś z kurczaka 0,5
podgrzybki 15 sztuk
cebula 1,5
śmietana 30% 300 ml
oliwa
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w podgrzybkowym sosie podany z ryżem

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka należy pokroić w kostkę i przesmażyć na niewielkiej ilości oliwy.
Krok 1 - Kurczak w podgrzybkowym sosie podany z ryżem foto
2
Oczyszczone podgrzybki kroimy na pół lub 4 części w zależności jakie są duże.
Krok 2 - Kurczak w podgrzybkowym sosie podany z ryżem foto
3
Do przesmażonego mięsa dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz podgrzybki,
Krok 3 - Kurczak w podgrzybkowym sosie podany z ryżem foto
4
chwile przesmażamy a następnie podlewamy 0,5 szklanką wody i dusimy tak długo aż całość będzie miękka - doprawiamy do smaku.
Krok 4 - Kurczak w podgrzybkowym sosie podany z ryżem foto
5
Na koniec wlewamy śmietanę i na wolnym ogniu dusimy całość do czasu aż sos zgęstnieje. Podajemy z gorącym ryżem.
Krok 5 - Kurczak w podgrzybkowym sosie podany z ryżem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 01.10.2014 23:35
Przepraszam :-)
Kejti 01.10.2014 23:34
Prosty miało być :-)
Kejti 01.10.2014 23:33
Prosy,ale bardzo smaczny obiad :-)
fotoviderek 01.10.2014 20:20
Ale smakowite danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak