Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w pikantnej panierce

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko z kurczaka 1 szt
pytki z kurczaka 4 szt
pikantna panierka 1 szklanka
bulion warzywny 2,5 l
sos sojowy ciemny 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz
jajko 2 szt
oliwa
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w pikantnej panierce

Kroki postępowania

1
Do garnka wlewamy bulion, dodajemy sos sojowy następnie dodajemy oczyszczonego kurczaka i gotujemy do miękkości,
Krok 1 - Kurczak w pikantnej panierce foto
2
Następnie do miseczki wsypujemy panierkę dodajemy przeciśnięty czosnek i mieszamy, w drugiej miseczce roztrzepujemy jajka z dodatkiem papryki i ziół prowansalskich, Ugotowanego kurczaka panierujemy w jajku i panierce
Krok 2 - Kurczak w pikantnej panierce foto
3
O panierowanego kurczaka układamy na brytfannie i skrapiamy oliwą, pieczemy w nagrzanym piekarniku przez około 20 minut do zarumienienia panierki, pieczemy w temepraturze 180-200 stopniach
Krok 3 - Kurczak w pikantnej panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 28.01.2014 11:33
Podoba mi się :)
Anna169Hosz 07.12.2012 11:19
Lubię pikantne dania.
Kasnaj 04.12.2012 18:13
musiał być pycha kurczaczek
ilka_86 04.12.2012 11:12
bardzo lubię takie danka
fijolek91 04.12.2012 11:03
mój ulubiony obiad
Kuchareczka2 04.12.2012 10:35
pycha obiadek
Mati3 04.12.2012 09:05
aż ślinka cieknie
Konczi 04.12.2012 09:00
Mysiunia z rosołu też robimy zależy na co komu ochota przyjdzie ;)
PIOTR11 04.12.2012 08:52
lubię taki obiad
Mysiunia 04.12.2012 08:50
też lubię panierowanego kurczaczka, ale u mnie to jest wersja na mięso z rosołu :)
eMMe 04.12.2012 08:32
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak