Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak w panierce sezamowej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 500 g
jajko 2
sezam 150 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 200 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak w panierce sezamowej

Mięso myjemy i kroimy w paski wielkości nuggetsów. Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką i czosnkiem (używaj przyprawy jakie chcesz. Możesz modyfikować wedle swoich kubków smakowych).

Jajka w talerzu głębokim trzeba roztrzepać widelcem, w drugim talerzu bułkę tartą mieszamy z sezamem.

Mięso panierujemy najpierw w jajku a potem w bułce z sezamem.

Na rozgrzanym oleju smażyć kurczaka z obu stron do uzyskania złoto-brązowej barwy.
piersi

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 24.03.2013 00:30
pyszny taki kurczak
Anna133 11.03.2013 17:20
bardzo ciekawe nie jadłam takiego jeszcze
noninka77 10.03.2013 11:28
Super....muszę wypróbować:)
owca441 10.03.2013 08:59
świetne takie kąski
aneta2208 10.03.2013 08:45
i łatwy. Nawet laik może zrobić dobrą przekąskę :)
Luki 09.03.2013 20:55
wspaniały kurczaczek
Gary Michy 09.03.2013 20:40
Pięknie podany kurczak! :)
ewka1978 09.03.2013 19:43
bardzo lubię
2milutka 09.03.2013 19:41
fajnie wygląda:)
miki47 09.03.2013 19:26
bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak