Kurczak w panierce

Kurczak w panierce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak (ok. 1,2 kg)

    1 szt
  • papryki słodkiej Prymat

    1 łyżka
  • zielona papryka (20 dag)

    1 szt
  • pomidory (15 dag)

    1 szt
  • czosnku

    2 ząbki
  • rosołu z kury KUCHAREK

    1 szklanka
  • kwaśnej śmietany 18-procentowej

    1 szklanka
  • cebula

    1 szt
  • olej

    2 łyżki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kurczak w panierce

Kurczaka umyć, podzielić na 8 części, obsmażyć na oleju i przełożyć do garnka. Na tym samym tłuszczu podsmażyć obraną i pokrojoną cebulę, czosnek, zieloną paprykę i pomidory. Kurczaka zalać rosołem, doprawić pieprzem, solą i dusić pod przykryciem 20 min. Następnie włożyć warzywa, dodać słodką paprykę i wymieszać. Jeśli trzeba, dolać trochę wody lub rosołu i dusić jeszcze 10 min. Podawać z bułką lub ryżem ugotowanym na sypko.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Patriszja
Patriszja 15.11.2013 09:02
apetycznie wygląda :)
Patriszja
Patriszja 13.11.2013 08:53
ojjj pychotka :) palce lizać mniammm
AgaS10 30.01.2011 14:05
Ciekawy pomysł:)
szajba2 17.12.2010 15:39
lubię kurczaka nawet bez panierki
Babciagramolka 15.12.2010 09:08
Duszony kurczaczek- czemu nie
patusia 30.11.2010 00:58
Apetyczne
halina17 22.07.2010 09:26
Kurczak bardzo dobry.
Barbara55 19.06.2010 19:47
kurczak zawsze się sprawdza na obiad
Mariposas 04.06.2010 16:41
brzmi ciekawe i smakowicie
halina17 26.05.2010 19:00
Ciekawy przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat