Kurczak w miodzie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    1 szt
  • miód płynny

    5 łyżek
  • sól

    2 łyżeczki
  • tymianek

    1 łyżeczka
  • pieprz czarny

    1/2 łyżeczki
  • ocet balsamiczny

    2 łyżki
  • olej

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na kawałki.
Pokrojonego kurczaka włożyć do miski, dodać wszystkie przyprawy.
Mięso razem z przyprawami masować przez chwilę.
Naczynie z mięsem przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 4-5 godzin lub na noc.
Po upływie tego czasu wyjąć mięso z lodówki.
Na patelni rozgrzać olej i układać kawałki kurczaka.
Podsmażać go z każdej strony na złoto brązowy kolor.
Podsmażonego kurczaka podlać około 100 ml wody, przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu 40-45 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 20.11.2012 09:05
mmm jakie smakowitości, ech!;)
cukiereczek 05.05.2012 09:10
lubię to
Agiatis 12.03.2012 18:37
jadłam żeberka z miodem kuraka jeszcze nie;) jak ja wszystko wypróbuje co mnie się podaba - życia mi nie starczy:P
eli_555 15.11.2010 23:18
Pyszny kurczak.
ZEWA 11.11.2010 23:10
też nie przepadałam, ale miód wcale nie jest wyczuwalny, a nadaje ciekawy smak
Goya 11.11.2010 20:13
jakoś nie przepadam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat