Kurczak w kapuscie kiszonej z kminkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    1 szt
  • kapusta kiszona

    1/2 kg
  • cebula

    1 szt
  • Kminek mielony Prymat

    1 łyzeczka
  • masło

    1 łyzka
  • pomidorry z puszki

    4 łyżki
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • pietruszka

  • marchew

  • seler

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka myjemy suszymy i kroimy na części .Warzywa obieramy i gotujemy razem z kawałkami kurczaka .Dodajemy sól,kulki pieprzu liść laurowy .Gdy mięso jest miękkie wyciągamy je z rosołu .Kapustę kiszona płuczemy ,lekko kroimy i gotujemy z dodatkiem liścia laurowego i startej marchewki .Gdy kapusta jest ugotowana odcedzamy ją . Na patelni na maśle podsmażamy pokrojoną cebule ,dodajemy mielony kminek ,pieprzem i ugotowaną kapustę .Mieszamy i podsmażamy .Dodajemy pomidory z puszki i dalej smażymy .Doprawiamy przyprawą uniwersalna i wkładamy kawałki ugotowanego kurczak dusimy dalej na małym ogniu .Podajemy z chlebkiem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasiaw 29.07.2012 18:05
bardzo dobre
kasiaw 29.07.2012 18:05
bardzo dobre
misia53 01.04.2012 21:00
ale super
aginaa 01.04.2012 19:54
pomysłowe
iwa643 01.04.2012 13:53
polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat