Kurczak w jogurcie z sosem twarogowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 szt.
  • jogurt grecki

    200 ml
  • przyprawy

  • czosnek

    2 ząbki
  • twaróg

    3 (ziołowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marynowanie kurczaka nalezy przeprowadzić najmniej 5 godzin przed pieczeniem . Jogurt bałkański lub typu greckiego 150 ml, przyprawiamy papryką słodką , solą , pieprzem i ziołami w zależności od upodobań , dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Fileta kroimy na mniejsze kawałki , wkładamy do jogurtu tak by cały był pokryty marynatą i wkładamy do lodówki na 5 h.
Następnie na rozgrznej oliwą patelni smażę na ładny złocisty kolor . Przygotowuje sos .Twaróg mieszam z 50 ml jogurtu , dodaje posiekanej drobno zieleniny i doprawiam do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
EWI 21.11.2013 13:51
pycha mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat