Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w cieście miodowo-musztardowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Filet z piersi kurczaka bez kości 2 szt.
mąka ziemniaczana 2 łyżki
jajko 2 szt.
Musztarda delikatesowa Prymat 2 łyżeczki
miód płynny 3 łyżeczki
ząbki czosnku 2 szt.
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżka
Tymianek suszony Prymat 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w cieście miodowo-musztardowym

Mięso z kurczaka dzielimy tak, żeby powstały 4 porcje. Solimy i pieprzymy. Jajka rozkłócamy widelcem. Powoli dodajemy mąkę. Mieszamy na jednolitą masę. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, miód, przyprawę w płynie i tymianek. Solimy i pieprzmy do smaku. Piersi maczamy w cieście, smażymy na złoty kolor z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 19.09.2016 15:20
ale pysznosci, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak