Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
udka z kurczaka
4 szt -
pasta z tamaryndowca
2 łyżki -
imbir
2 cm -
jogurt
50 ml -
ząbek czosnku
2 szt -
Przyprawa garam masala orientalna Prymat
1 łyżeczka -
kolendra mielona
1/2 łyżeczki -
sól do smaku
-
sok z cytryny
2 łyżeczki -
Papryka ostra mielona Prymat
1 łyżeczka
Sposób przygotowania
Kroki postępowania
Natrzeć dobrze mięso i odstawić do lodówki w zamkniętym naczyniu na parę godzin. Następnego dnia wyjąć kurczaka z lodówki, chwilę poczekać, aby nabrał temperatury pomieszczenia a potem wstawić do nagrzanego do 220 stopni piekarnika.
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się