Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pomarańcza
1 -
skrzydełka kurczaka
2 -
podudzia z kurczaka
4 -
udka kurczaka
2 -
miód
2 łyżki -
przyprawy
1 łyżeczka (do potraw chińskich) -
ocet winny
2 łyżki -
sos sojowy
2 łyżki -
sherry
2 łyżki -
Pieprz czarny mielony Prymat
Sposób przygotowania
Kurczaka ponacinałem w wielu miejscach na głębokość 1 cm, doprawiłem pieprzem włożyłem do miski, polałem sosem, przykryłem i wstawiłem na 3 godziny do lodówki, co jakiś czas odwracałem mięso w zalewie. Po zamarynowaniu przełożyłem kawałki kurczaka do żaroodpornej formy, piekłem 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C.
Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się