Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak pod porową kołderką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
por 1/4 szt
ser plaśniowy 3 plastry
sól do smaku
pieprz do smaku
chili do smaku
bazylia do smaku
czosnek 1 sztuka
oliwa 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak pod porową kołderką

Kroki postępowania

1
Filety z kurczaka opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem i natrzeć chilli i czosnkiem, solą i pieprzem. Smażyć na rozgrzanej oliwie aż do zarumienienia z obu stron.
Por pokroić w krążki i zeszklić na maśle. Doprawić do smaku szczyptą soli i suszoną bazylią.
Krok 1 - Kurczak pod porową kołderką foto
2
Na usmażone filety nałożyć zeszklony por i ser pleśniowy pokrojony w plasterki.
Krok 2 - Kurczak pod porową kołderką foto
3
Smażyć pod przykryciem lub piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 min.
Krok 3 - Kurczak pod porową kołderką foto
4
Podajemy z ziemniakami i surówką
Krok 4 - Kurczak pod porową kołderką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tessinka 23.02.2013 22:12
To musi być pyszne
ewka1978 23.02.2013 18:05
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak