Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak pod białą pierzynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1-2 sztuka
cebula 1-2 sztuka
śmietana 1 opakowanie
mleko 1 szklanka
masło lub margaryna 2 łyżki
mąka 1 łyżka
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak pod białą pierzynką

Kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć na patelni(na oleju).
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle do czasu kiedy zrobi się miękka (najlepiej w garnku. Gdy cebula zmięknie dosypać łyżkę (nawet 2)mąki i wymieszać. Następnie dodać śmietanę oraz mleko (w takiej proporcji aby sos był nie za rzadki).Jeżeli sos jest rzadki zagęścić wszystko mąką. Dodać pieprz, sól, oregano. Dodać do sosy kurczaka i chwile poddusić. Podawać z ziemniakami lub makaronem. Wszystkie możliwości dozwolone.
Polecam !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak