Przepis i sposób przygotowania na: KURCZAK PO PROWANSALSKU
Od czasu do czasu należy polewac kurczaka winem z brytfanny, by mięso było soczyste.
SMACZNEGO!!!!
Kurczak (cały ) | |
czosnek | 7 ząbków |
Majeranek suszony Prymat | 4 łyżki |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | 1 łyżka |
rozmaryn | 1 łyżeczka |
białe wino | 1 szkl |
oliwa | 2 łyżki |
sól | do smaku |
tymianek | 1 łyżeczka |
Papryka ostra mielona Prymat | |
Papryka słodka mielona Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: