Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak po chińsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mieszanka chińska 1 op.
pierś z kurczaka 3/4 kg.
czosnek 2 ząbki
sos sojowy 3 łyżki
mąka ziemniaczna 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
sezam 1 łyżeczka
oliwa
sól
chili Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak po chińsku

pierś z kurczaka umyć ,osuszyć i pokroić w kostkę,na patelni lub w rondelku rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć na złoty kolor pokrojoną pierś z kurczaka,dodać sos sojowy,czosnek przeciśnięty przez praskę,sól i chili wymieszać,wsypać mieszankę chińską,sok z cytryny oraz mąkę ziemniaczaną ponownie wymieszać,przykryć pokrywką i dusić na wolnym ogniu ok.20min.Tuż przed podaniem gotowe danie posypać sezamem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 18.10.2013 11:31
to coś dla mnie :-)
caralajna 03.10.2013 07:22
smaczny kurczak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak