kurczak "piwejro" z prodiża....

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Kurczak (cały )

    1 sztuka
  • curry

    1 łyżka
  • Kolendra cała Prymat

    1 łyżka
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • pieprz mielony

    1 łyżeczka
  • przyprawa do potraw

    1 łyżka
  • olej

    4 łyżki
  • ziele liśc

    - po 3 sztuki
  • piwo mocne

    1 puszka
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    - do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - kurczak "piwejro" z prodiża.... foto
kurczaka umytego przeciąć tylko od strony piersi na pół i rozłożyć go na płasko - z jednej strony natrzeć papryką ostro słodką i jarzynką - z drugiej strony natrzeć curry, czosnkiem pieprzem, kolendrą, skropić trochę magi i włożyć do włączonego prodiża z olejem i piec ok 30 minut - można raz obrócić kurczaka (mam prodiż grzałka góra/dół i nie muszę tego robić)

Krok 2 - kurczak "piwejro" z prodiża.... foto
pokrywę prodiża zdjąć i wlać pomału "mocne" piwo całą puszkę i piec około 20 minut pare razy polewając kurczaka po całości piwnym sosem
Krok 3 - kurczak "piwejro" z prodiża.... foto
kurczak jest smaczny w smaku i na ciepło i na zimno... wywar przelać do garnuszka i dwoma kromkami chleba zagęścić sos....SMACZNEGO!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 19.01.2013 21:33
Ta nazwa-piwejro.
Wafelek2601 13.11.2012 12:25
Pyszniutki
Betka 13.08.2012 08:37
mmm ależ smaczny! zjadłabym;)
dagmara020 07.08.2012 07:16
mniam mniam
Wiesława1 03.08.2012 19:59
no no no pyszności
motylwe 15.04.2012 13:12
soczysty kurczaczek- pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat