kurczak "piwejro" z prodiża....

kurczak "piwejro" z prodiża....

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Kurczak (cały )

    1 sztuka
  • curry

    1 łyżka
  • kolendra ziarenka

    1 łyżka
  • czosnek granulowany

    1 łyżeczka
  • pieprz mielony

    1 łyżeczka
  • przyprawa do potraw

    1 łyżka
  • olej

    4 łyżki
  • ziele liśc

    - po 3 sztuki
  • piwo mocne

    1 puszka
  • przyprawa do zup i potraw w płynie

    - do smaku
  • papryka słodka mielona

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - kurczak "piwejro" z prodiża....
kurczaka umytego przeciąć tylko od strony piersi na pół i rozłożyć go na płasko - z jednej strony natrzeć papryką ostro słodką i jarzynką - z drugiej strony natrzeć curry, czosnkiem pieprzem, kolendrą, skropić trochę magi i włożyć do włączonego prodiża z olejem i piec ok 30 minut - można raz obrócić kurczaka (mam prodiż grzałka góra/dół i nie muszę tego robić)

Krok 2 - kurczak "piwejro" z prodiża....
pokrywę prodiża zdjąć i wlać pomału "mocne" piwo całą puszkę i piec około 20 minut pare razy polewając kurczaka po całości piwnym sosem
Krok 3 - kurczak "piwejro" z prodiża....
kurczak jest smaczny w smaku i na ciepło i na zimno... wywar przelać do garnuszka i dwoma kromkami chleba zagęścić sos....SMACZNEGO!!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

19.01.2013 21:33
Ta nazwa-piwejro.

Wafelek2601

13.11.2012 12:25
Pyszniutki

Betka

13.08.2012 08:37
mmm ależ smaczny! zjadłabym;)

dagmara020

07.08.2012 07:16
mniam mniam

Wiesława1

03.08.2012 19:59
no no no pyszności

motylwe

15.04.2012 13:12
soczysty kurczaczek- pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat