Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak pikantny z miodem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Podudzie z kurczaka 4 sztuki
miód 2 łyżki
woda 1 litr
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
sól szczypta
olej 1 łyżka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
Ziele angielskie całe Prymat 3 sztuki
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak pikantny z miodem

Dzień wcześniej zagotować wodę, zdjąć z ognia, wsypać sól peklową, ziele angielskie i liście laurowe. Ostudzić. Do letniego roztworu soli włożyć mięso i odstawić na noc w chłodne miejsce. Następnego dnia rano mięso wyjąć z zalewy i dokładnie opłukać. Natrzeć olejem wymieszanym z miodem i przyprawami.
Umieścić w rękawie do pieczenia, zapiąć zapinkami. Piec około pół godziny w 160*C. Po tym czasie przeciąć woreczek i zwiększyć temperaturę do 200*C, aby kurczak ładnie zapiekł się na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

probofka 03.10.2013 13:48
ten widok wzmógł mój apetyt
marcia7 02.10.2013 23:08
pałki są zawsze super
Gracer 02.10.2013 22:00
fakt dobry kawała mięcha serwujesz
iwi 02.10.2013 21:52
Dobry kawał mięcha
Kasnaj 02.10.2013 21:51
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak