Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Podudzie z kurczaka
4 sztuki -
miód
2 łyżki -
woda
1 litr -
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki -
sól
szczypta -
olej
1 łyżka -
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
do smaku -
Ziele angielskie całe Prymat
3 sztuki -
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat
1 łyżeczka
Sposób przygotowania
Umieścić w rękawie do pieczenia, zapiąć zapinkami. Piec około pół godziny w 160*C. Po tym czasie przeciąć woreczek i zwiększyć temperaturę do 200*C, aby kurczak ładnie zapiekł się na złoto.
Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się