Kurczak pieczony, zamarynowany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka z kurczaka

    3
  • margaryna

    3 łyżki
  • olej

    70 ml
  • czosnek ząbki

    6
  • Papryka słodka mielona Prymat

  • ziele angielskie

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • sól

  • pieprz

  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka porcjujemy - osobno biodra osobno nogi. Do oleju wgniatamy obrany czosnek, dodajemy po 2 ziela i liścia laurowe, sól oraz pieprz, po pół lyzeczki slodkiej i ostrej papryki. Składniki dokladnie mieszamy, zalewamy nimi kurczaka i marynujemy całą noc. Następnego dnia przekładamy do brytfanki, dodajemy margaryne i pół szklanki wody. Mięso obficie posypujemy przyprawa do kurczaka - pieczemy 80 minut,

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
teresa18 15.07.2012 17:32
super
ben-ka 16.02.2012 08:12
pyszne mięsko.
Anio?eczek 14.02.2012 13:34
miodzio

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat