Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KURCZAK PIECZONY NA BUTELCE

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kura lub kurczak 1,5 kg
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do oprószenia
Papryka słodka mielona Prymat do oprószenia
Papryka ostra mielona Prymat do oprószenia
warzywa mrożone 750 g
piwo ciemne 1 butelka 0,5

Przepis i sposób przygotowania na: KURCZAK PIECZONY NA BUTELCE

Kurczaka nacieramy na noc solą, pieprzem i paprykami. Na drugi dzień z butelki odlewamy pól szkl piwa, nadziewamy na nią naszego kurczaka. Ustawiamy w piekarniku na najnioższej półce. Pieczemy godzinę. Kurczak
dzięki takiej metodzie pieczenia jest niezwykle soczysty, podajemy z miksem warzyw na patelnię.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Internetowa Kuchnia 28.02.2015 18:18
Ciekawy pomysl
caralajna 28.02.2015 15:23
samo pieczenie taką metodą też musi być frajdą :)
ben-ka 28.02.2015 09:21
Słyszałam o tej metodzie, ale sama jej nie wypróbowałam jeszcze.
joanna43 27.02.2015 21:48
zabieram się za tego kurczaka i zabrać nie mogę
rzelkazag 27.02.2015 21:37
Mój Mąż byłby wniebowzięty :)
gosiag 27.02.2015 21:23
kurczak super
Magula 27.02.2015 21:18
ciekawy pomysł
RenataZ-et 27.02.2015 20:52
bardzo fajny pomysł na kurczaka
Lucan 27.02.2015 20:10
zawsze robi furorę:)
engie23 27.02.2015 19:43
z chęcią bym zjadła :)
Megg 27.02.2015 19:36
Rewelacyjny kurczak
Barbara777 27.02.2015 19:24
bardzo smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak