Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak pieczarkowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 400 g
pieczarki 200 g
cebula 1/2
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 2 płaskie łyżeczki
sól 1 płaska łyzeczka
oliwa 3 łyżki
olej do smażenia
ryż ugotowany 200 g
natka pietruszki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak pieczarkowy

Kurczaka umyć, oczyścić, pokroić w paseczki. Wszystkie przyprawy wymieszać i obtoczyć w nich kurczaka. Usmażyć na oleju (ja używam kokosowego).

Pieczarki umyć, pokroić w ćwiartki. Usmażyć na oliwie z oliwek na małym ogniu.

Dodać do usmażonego kurczaka. Podsmażyć razem jeszcze ok. 3 minuty, mieszając.

Podawać z ryżem. Ozdobić natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cookarka 22.02.2017 18:55
Prosto i smacznie!!
Bernadeta1 18.02.2017 17:03
na pewno smaczne
wirtualnykucharz 18.02.2017 16:10
mniam , mniam..
Smaczna_B 18.02.2017 16:00
Same smakowitości u pani , pani ApplePie! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak