Kurczak pieczarkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    400 g
  • pieczarki

    200 g
  • cebula

    1/2
  • Czosnek suszony Prymat

    1/2 łyżki
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    2 płaskie łyżeczki
  • sól

    1 płaska łyzeczka
  • oliwa

    3 łyżki
  • olej do smażenia

  • ryż ugotowany

    200 g
  • natka pietruszki

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka umyć, oczyścić, pokroić w paseczki. Wszystkie przyprawy wymieszać i obtoczyć w nich kurczaka. Usmażyć na oleju (ja używam kokosowego).

Pieczarki umyć, pokroić w ćwiartki. Usmażyć na oliwie z oliwek na małym ogniu.

Dodać do usmażonego kurczaka. Podsmażyć razem jeszcze ok. 3 minuty, mieszając.

Podawać z ryżem. Ozdobić natką pietruszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cookarka 22.02.2017 18:55
Prosto i smacznie!!
Bernadeta1 18.02.2017 17:03
na pewno smaczne
wirtualnykucharz 18.02.2017 16:10
mniam , mniam..
Smaczna_B 18.02.2017 16:00
Same smakowitości u pani , pani ApplePie! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat