Kurczak mexicana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 szt
  • ser żółty

    20 dag
  • sos pomidorowy

    100 ml
  • ryż

    1 woreczek
  • nachos

    ok 10 szt
  • ser kozi

    10 dag
  • sól, pieprz

    1 szczypta
  • majeranek

    1 szczypta
  • curry łagodne

    1 łyżeczka
  • bulion

    1 kostka
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka obgotować w kostce bulionowej. Następnie "porwać " na kawałki. Ugotowana pierś ładnie się rozdziela. Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy, przełożyć mięso, posypać papryką mieloną słodką i odrobiną chilli. Całość wymieszać i podsmażyć. Ryż ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem curry- nabierze ładnego koloru. Przecier pomidorowy wymieszać z sosem pomidorowym oraz chilli. Na talerzu ułożyć porcję mięsa , polać sosem i posypać odrobiną sera żółtego. Zapiec w piekarniku. Gdy ser już się rozpuści, wyciągnąć z piekarnika i ułożyć porcję ryżu. Mięso posypać kozim serem. Całość ozdobić nachos. Brzegi talerza posypać majerankiem. Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kasia36 26.09.2013 23:18
Smaczny obiad lub kolacja
aisoglam 10.06.2013 22:47
Kolorowo :)
Henryka2 10.06.2013 17:16
Pysznie się zapowiada. :)
Olga_SK 10.06.2013 16:56
moje smaki! na pewno wypróbuję :)
beniaminek 10.06.2013 15:03
fajne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat